O comună din România are 80% din locuitori vaccinați și niciun caz COVID ⋆ Universul.net

Comuna Colelia din județul Ialomița a reușit performanța de a nu avea niciun locuitor bolnav de COVID și un procent uluitor de vaccinați: aproape 80%. 

În țara lui „Nu se poate”, comuna Colelia, din Bărăgan, Ialomița, ne arată tuturor că se poate. Zero este incidența infectărilor. Niciun bolnav de Covid, adică. Și nu e statistică oarbă, într-un loc fără testări, fără vaccinări. Din contră. Aproape 80% dintre cetățenii comunei sunt vaccinați. S-a ajuns la borna aceasta datorită colaborării perfecte dintre primărie și comunitate. Unii au explicat rostul vaccinului, ceilalți l-au priceput, relatează Digi24.

Și-au dat seama că, totuși, e o scăpare dacă faci vaccinul, este un risc dacă nu-l faci. Și, ușor, ușor, între ei au comunicat, am comunicat și eu cu ei și am contribuit cu tot personalul de la primărie să-i convingem din casă în casă. 

Am fost personal, am vorbit, care au fost s-au înscris și lucrul s-a văzut. Cred că ne apropiem de 70 – 80%. Cu cei care vin de astăzi. E un procent, zic, foarte bun”, spune Nichita Niță, primarul din Colelia.

La Colelia, miercuri, vaccinează personal medical militar din București. E zi de caravană, a cincea de la debutul pandemiei. Se folosesc serurile Pfizer și Johnson. Fiecare alege ce vrea. A venit lume multă. Localnici și cetățeni din împrejurimi, chiar și primari din alte comune dispuși să învețe rețeta incidenței zero.

Au venit în număr mare și din comunele de alături. Noi ne bucurăm că-i avem aici”, spune medicul coordonator Ovidiu Sima.

Preocuparea administrației locale pentru sănătatea și siguranța comunității nu se limitează la imunizarea împotriva Covidului. Clădirea medicală unde se face vaccinarea este dotată cu aparatură modernă pentru cardiologie,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on