O femeie a murit după ce a așteptat 2 ore la Urgențe, la Spitalul Județean Focșani. Medicii susțin că avea ”funcții vitale normale”

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 12:18

882 citiri

O femeie de 49 de ani a fost transportată de ambulanță la Unitatea de Primiri Urgențe Focșani, însă a așteptat două ore să primească un pat. La scurt timp după ce a fost preluată de un medic, pacienta a decedat.

Femeia a intrat în stop cardio-respirator în timpul controlului, deși reprezentanții spitalului spun că parametrii vitali ai acesteia erau normali și că era conștientă și cooperantă.

”Pacienta a fost adusă la UPU de către ambulanță, la ora 18.00. Evaluarea făcută de către asistentul de pe ambulanță evidențiază funcții vitale normale: pacientă conștientă, cooperantă, TA în limite normale, afebrilă. Ajunsă în UPU, pacienta a fost preluată de către asistentul de triaj. Din anamneza făcută de către asistentul de triaj reiese că pacienta declara parestezii, amețeli, greață și vărsături.

Prima evaluare a pacientei făcută de către asistentul de triaj indică stare de conștiență și parametrii vitali normali, fără un risc vital imediat, pacienta rămânând sub monitorizarea asistentului de triaj până la eliberarea unui pat în UPU, conform protocolului. La a doua evaluare făcută de către asistentul de triaj, starea de conștientă și parametrii vitali ai pacientei se mențin normali. În jurul orei 20.00 s-a eliberat un pat și pacienta a fost preluata de către medicul de gardă.

În timpul amanezei pe care medicul de gardă a efectuat-o imediat, pacienta fiind conștientă și cooperanta relatează despre starea de depresie pentru care este în tratament, despre faptul că nu mai merge la serviciu de câteva zile, că nu se mai alimentează și că în ultimele zile aceste stări s-au acutizat, apărând și senzația de greață și vărsătură.

În acest timp, se încep: efectuarea investigațiilor, recoltarea analizelor și tratamentul perfuzabil indicat de medic.

 » Aflați mai multe informații aici.