O femeie diagnosticată cu infecţie simultană cu virusul gripal şi Covid a murit

O femeie de 65 de ani care a fost diagnosticată cu infecţie simultană cu virusul gripal şi SARS-COV-2 a murit, la Spitalul Municipal Timişoara, fiind primul caz din judeţul Timiş de deces al unui pacient cu această dublă infecţie. Femeia nu era vaccinată nici antigripal, nici împotriva variantei Omicron.Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, femeia a fost internată la Spitalul Municipal Tmişoara.

”Astăzi, 12 ianuarie, la nivelul judetului Timiş, a fost raportat primul caz de deces diagnosticat cu infecţie simultană cu virusul gripal si SARS-Cov 2. Este vorba de o pacientă în varstă de 65 de ani, cu multiple comorbidităţi, internată în cadrul Spitalului Municipal Timişoara, care a prezentat simptomatologie accentuată şi a fost testată PCR multiplex în data de 11 ianuarie a.c.. Pacienta nu era vaccinată antigripal şi nici împotriva variantei Omicron”, a transmis, joi, DSP Timiş.

DSP Timiş a raportat, luni, că în ultimele 7 zile au fost depistate 184 de cazuri de COVID-19. De asemenea, DSP Timiş a anunţat, miercuri, că până atunci au fost diagnosticate 185 de cazuri de gripă la nivelul judetului, fiind 29 de internări în spitale.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on