O nouă tehnologie promite să evite complicaţiile legate de diabet

Pacienţii care suferă de diabet de tip 1 ar putea fi în curând eligibili pentru o nouă tehnologie care a fost numită “pancreas artificial”.

Unele complicaţii legate de această afecţiune ar putea deveni “de domeniul trecutului”. “Sistemul hibrid cu circuit închis” îi ajută pe pacienţi să îşi gestioneze nivelul de zahăr din sânge fără a fi nevoiţi să îl monitorizeze în mod activ pe tot parcursul zilei.

Aceasta înseamnă că unele complicaţii legate de această afecţiune ar putea deveni “de domeniul trecutului” pentru cele peste 105.000 de persoane din Marea Britanie care trăiesc cu această boală.

Ghidul recent publicat de NICE (National Institute for Health and Care Excellence) recomandă ca această tehnologie să fie disponibilă în cadrul serviciului public de sănătate, care se luptă să gestioneze această afecţiune.

În prezent, tratamentul standard pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1 implică măsurarea regulată a nivelului de zahăr din sânge, fie prin intermediul unui test de sânge cu un ac în deget, fie prin utilizarea unui monitor continuu de glucoză.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on