O nouă tranșă de peste 300.000 de doze de vaccin produs de Pfizer va sosi luni în România

O nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 303.030 doze va sosi luni în țară, pe aeroportul Otopeni, informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, mai indică sursa citată.

„Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național”, conform sursei citate de News.ro.

CNCAV mai precizează că Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 13.374.719 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 8.519.495 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației, conchide sursa amintită.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on