O preoteasă a preluat conducerea Penitenciarului Vaslui. A fost ajutată de ”îngeri”

Începând cu această săptămână, Penitenciarul Vaslui are un nou director.  Este vorba despre comisarul de poliție penitenciară, Cristina Chirvasă, soția părintelui Adrian Chirvasă, protopopul Protoieriei Vaslui. Aceasta a „aterizat” la penitenciar de la DGASPC Vaslui, găsindu-și, pentru început, un loc la Serviciul de Reintegrare Socială, ca asistent social. Pentru că nu putea fi o simplă funcționară în cadrul instituției, în urmă cu doi ani a dat concurs pentru ocuparea postului de director adjunct (reintegrare socială), însă a picat la proba scrisă din cauză că în timpul redactării răspunsurilor a făcut mai multe semne distincte pe foaie, ceea ce i-a determinat pe corectori să-i anuleze lucrarea. Chirvasă a contestat acea decizie, însă comisia de soluționare a contestațiilor nu i-a dat câștig de cauză. Văzând că prin concurs nu poate să ajungă șefă, preoteasa  a făcut cereri către superiori să fie numită în funcții de conducere, atrăgându-și astfel numeroase critici din partea sindicaliștilor.

O protejată a sistemului, Cristina Chirvasă s-a tot mutat cu activitatea, ba pe la Resurse Umane, ba pe la Serviciul Regim Penitenciar, unde, de asemenea, ar fi generat unele probleme, care vor fi dezvăluite de vremeanoua.ro în zilele următoare.

Într-un final, după multe încercări, coana preoteasă a ajuns acolo unde și-a dorit tot timpul, pentru că începând de miercuri, aceasta a fost împuternicită director la Penitenciarul Vaslui, în locul comisarului-șef de poliție penitenciară, Sorin Bărbuță, care revine pe postul de adjunct. Am încercat să o contactăm pe noua șefă a închisorii pentru a lămuri unele aspecte ce țin de activitatea profesională a dumneaei, însă aceasta a refuzat dialogul telefonic cu noi.

Sursa: vremeanoua

 » Aflați mai multe informații aici.