O reţea de traficanţi de migranţi a fost destructurată. Aceștia percepeau prețuri între 8.000 și 13.000 de euro

Joi, 19 Ianuarie 2023, ora 17:59

794 citiri

Autorităţile judiciare au destructurat o reţea de trafic de migranţi care, încă din 2019, au introdus în România peste 180 de persoane. Fiecare migrant era dispus să plătească între 8.000 şi 13.000 de euro. În urma acţiunii, 21 de persoane au fost arestate preventiv.

”La data de 17 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – Sectorul Poliţiei de Frontieră Calafat, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au desfăşurat, în judeţul Dolj, o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, au fost puse în executare 17 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Dolj, fiind emise şi 21 de mandate de aducere, unul dintre acestea pe numele unui cetăţean bulgar, aflat pe teritoriul României”, au transmis, joi, IGPR şi DIICOT.

Sursele citate au precizat că, în urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 4 autovehicule, 38.100 de lei, 22.465 de euro, un pistol de calibru 9 mm, un revolver cu muniţia aferentă, staţii de emisie-recepţie, medii de stocare şi sisteme informatice.

”Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2019, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, format din cetăţeni români şi bulgari, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi şi complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, în vederea obţinerii, în mod facil, a unor sume importante de bani, grup care ar fi acţionat până în prezent. Membrii grupului infracţional organizat ar fi desfăşurat activităţi de racolare, îndrumare, călăuzire, transportare, transferare şi adăpostire a mai multor migranţi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, prin mijloace care au pus în pericol viaţa,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on