O veste bună şi pentru şoferii ieşeni în drum spre București: iată traseul unei noi centuri ocolitoare

Unul din cele mai așteptate obiective de trafic din municipiul reședință de județ se pregătește să prindă contur, în așa fel încât să nu mai afecteze zonele populate din oraș. Șoseaua ocolitoare a Vasluiului va scoate traficul greu din municipiu, valoarea investiției ridicându-se la 600 de milioane de lei. După ce în luna septembrie Guvernul a aprobat indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului, zilele trecute a fost stabilit și traseul.Cel care a făcut anunțul este George Veziteu, avocat în Baroul București și fiul consilierului județean, Gheorghe Veziteu. “Varianta se desprinde din drumul național 24 (Iași-Vaslui), printr-un sens giratoriu ce se va amenaja pe segmentul Moara Grecilor – Satu Nou, coboară spre sud pe malul drept al râului Vaslui, ocolind suburbia Moara Grecilor pe la est. Supratraversează strada Hușului printr-un pasaj cu trei deschideri, în zona bâlciului.

Continuă apoi spre sud, de-a lungul văii Vasluiului, și se intersectează cu strada Ștefan cel Mare lângă podul de la Cuvas, unde se va amenaja un sens giratoriu. Continuă apoi spre vest, supratraversând calea ferată București-Iași, strada Podul Înalt și râul Bârlad printr-un pod lung de 12 deschideri (877 m), îndreptându-se ulterior spre nord, pe la baza dealului Chițoc, prin vestul CET Vaslui, după care supratraversează strada Ceramicii (drumul către Zona Industrială) printr-o pasarelă de 133 m.

Traversează apoi râul Racova, înainte de vărsarea acestuia în Bârlad, după care se amenajează un sens giratoriu din care se va desprinde, câtre stânga, un drum nou de legătură cu Zona Industrială, în lungime de 900 m, care se va descărca tot printr-un sens giratoriu în strada Metalurgiei – DN 2F – ieșirea spre Bacău. Varianta ocolitoare continuă mai departe spre nord, traversează din noul râul Bârlad, în vestul orașului, punct în care se va construi o parcare pentru camioane și autoturisme, pe ambele sensuri ale centurii,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on