Ofertă pentru angajați: 3 luni de concediu fără plată

Intel le-a făcut o ofertă de trei luni de concediu fără plată, pentru anul viitor, celor câteva mii de angajați din Irlanda.

Producătorul american de procesoare încearcă să reducă costurile cu 3 miliarde dolari anul viitor, pentru a contracara o scădere dramatică a industriei globale, arată FT.

CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Florin Popa, director B2B Orange România: PNRR e o șansă ca IMM să se digitalizeze accelerat. Romania, deși nu stă bine la digitalizare, are active pe care se poate baza. Nimeni nu credea că e posibil acum 10 ani

Compania, care la începutul acestui an a anunțat că va spori investițiile într-o nouă unitate din Irlanda, a declarat că angajații de la fabrica sa din Leixlip au fost rugați, fără să fie obligați, să ia în considerare oferta de concediu.

Anterior, producătorul american de semiconductori Intel a anunțat că își va reduce numărul de angajați cu 20%, pentru a-și diminua costurile și a face față încetinirii pieței de computere personale.

Cu peste 121.000 de angajați care lucrează pentru companie la nivel global, numărul de persoane care vor pierde locurile de muncă poate astfel ajunge până la 24.000.

Compania pregătește totodată reduceri de costuri de până la 10 miliarde dolari, în următorii trei ani.

Intel a raportat venituri de 15,34 miliarde dolari, cu 15% mai mici calculat de la an la an, în trimestrul care s-a încheiat la 1 octombrie.

CITEȘTE ȘI Prețurile la gaze în Europa au scăzut după ce liderii UE au făcut front comun și au sprijinit măsurile de criză

„Plănuim ca incertitudinea economică să persiste până în 2023”, a declarat CEO-ul Pat Gelsinger, într-o conferință telefonică cu analiștii. O recesiune globală este posibilă,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on