Ofițer ISU condamnat la închisoare cu executare după ce a înjunghiat doi tineri într-un club. Minciunile care au trimis pompierul în spatele gratiilor

Joi, 08 Decembrie 2022, ora 03:25

1250 citiri

Un ofițer ISU din Iași a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare și plata unor daune morale în valoare de 5000 de euro, fiind găsit vinovat pentru tentativă de omor.

Pompierul a fost trimis în judecată după ce în iulie 2017 a înjunghiat un tânăr în timpul unei altercații care a avut loc într-un club din Iași.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Tribunalul Iași i-a interzis ofițerului ISU dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei închisorii. În plus, pompierul va trebui să plătească cheltuielile de spitalizare ale victimei în valoare de de 4.436,56 lei.

Sentința, dată de Tribunalul Iași, la finalul lunii noiembrie 2022, nu este definitivă și a fost deja atacată de tânărul înjunghiat de către pompier. Bărbatul ceruse în instanță daune în valoare de 50.000 de euro, doar că judecătorii ieșeni au admis 5000 de euro.

Scandalul

Scandalul în urma căruia ofițerul ISU a ajuns în fața instanței s-a petrecut în noaptea de 14 spre 15 iulie în barul Coopers din Iași. Spre dimineață, între pompierul Vasile Gabriel C. și alți doi tineri a izbucnit un conflict pe fondul consumului de alcool. Mai întâi a existat o altercație verbală, în timpul căreia s-au înjurat reciproc, momentul fiind oprit de alte persoane martore la eveniment.

Ulterior, la plecare, pompierul și-a urmărit ”rivalii” și i-a atacat de la spate cu o sticlă spartă. Pe ambii i-a rănit în zona gâtului, dar doar unul dintre ei a fost mai grav, având nevoie de internare de lungă durată și de intervenție chirurgicală.

În anchetă, pompierul a încercat să inducă ideea că el ar fi fost victima,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on