Olaf Scholz dezvăluie de ce vorbește așa de des cu Putin la telefon și ce-i spune liderul rus de fiecare dată

scris astăzi, 14:12

Cancelarul german, Olaf Scholz, spune că Vladimir Putin este hotărât să cucerească părți din Ucraina și nu manifestă nicio reținere în brutalitatea sa, relatează “The Guardian”.

“Ori de câte ori vorbesc cu Putin, el spune foarte clar că pentru el este vorba de a cuceri ceva”, a declarat Scholz. “El vrea pur și simplu să cucerească o parte din teritoriul ucrainean prin violență”, a punctat cancelarul german, scrie News.ro.

“Am văzut brutalitatea de care este capabil președintele rus: în Cecenia, unde practic a distrus întreaga țară, sau în Siria. Nu există nicio reținere acolo, este cât se poate de limpede”, a declarat Olaf Scholz.

CITEȘTE ȘI Scandal de corupție la Parlamentul European. Vicepreședintă reținută, Qatar, suspectat

Cancelarul a mai spus la evenimentul de la Postdam că nu este clar câți soldați ruși au murit până acum în invazie, dar numărul acestora ar putea ajunge la 100.000.

Olaf Scholz și Emmanuel Macron au vorbit direct cu președintele rus mai mult decât majoritatea celorlalți lideri occidentali de la invazia din 24 februarie a Ucrainei. Scholz a vorbit ultima dată la telefon cu Putin chiar la începutul lunii decembrie, timp de o oră.

“Suntem de opinii complet diferite. Cu toate acestea, voi continua să vorbesc cu el, pentru că vreau să găsesc momentul în care este posibil să ieșim din această situație. Iar acest lucru nu este posibil fără a vorbi unul cu celălalt”, a justificat cancelarul german.

În declarațiile sale de sâmbătă, Scholz a apărat, de asemenea, obiectivul guvernului său de a crește cheltuielile pentru apărare până la obiectivul NATO de 2% din PIB, spunând că înainte de reunificarea Germaniei, aceste cheltuieli ajunseseră până la 4%.

 » Aflați mai multe informații aici.