Om de afaceri român, despre scandalul Schengen: ”Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firma cu acționariat austriac”

Joi, 08 Decembrie 2022, ora 12:12

11229 citiri

Administratorul companiei Elit SRL Cugir, Voicu Vușcan, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, susține că nu va mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac, dacă Austria se va opune aderării României la spațiul Schengen.

„Dacă se întâmplă ceea ce toată lumea prefigurează, după ziua de astăzi, nu îmi va fi dor de Viena, de ski în Austria, de OMV, Petrom, Omniasig, Raiffaisen, BCR, Pfanner, Atomic, Fischer, Frey Wille, Julius Meinl, Humanic, Red Bull, Swarovski. Am fost buni 30 de ani să plătim dobânzi băncilor austriece, să le dăm pe nimic petrol, gaze și păduri, să cheltuim la Parndorf și ski în Austria.

De la 1 Ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firma cu acționariat austriac. Poate această palmă, pe care o luăm azi, va reuși să ne trezească, și să nu mai fim acel popor de tâmpiți, despre care vorbea Petre Țuțea”, a transmis omul de afaceri din județul Alba.

”În Schengen sau în afara lui, pentru majoritatea dintre noi nu contează prea mult, nu ne schimbă viață în niciun fel, dar dacă ne simțim mândri că suntem români, este momentul să întoarcem foaia, și să lovim fiecare dintre noi, cu armele pe care le avem”, a completat managerul Elit.

Austria a rămas singura țară care se opune aderării României la spațiul Schengen după ce Olanda și Suedia și-au dat acordul. Problema va fi tranșată joi, 8 decembrie, în Consiliul JAI.

Citește și:

Pagina oficială de Facebook a cancelarului Austriei, Karl Nehammer, a fost luată cu asalt de români, înainte de votul privind intrarea României în Schengen. Dacă postările cancelarului…

Mai mulţi politicieni austrieci,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on