Omar Akili vinde din noul sediu Orange și rămâne cu turnul Millo FOTO EXCLUSIV

Omul de afaceri de origine siriană Omar Akili, care a participat la dezvoltarea a peste 200.000 de metri pătrați de clădiri, și-a vândut participația pe care o deținea în cadrul complexului de birouri Tandem, care a devenit noul sediu Orange, din centrul Bucureștiului, și a rămas cu turnul de birouri Millo, în urma unei tranzacții de peste 30 de milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În 2018, grupul Forte Partners, alături de Omar Akili, a cumpărat de la operatorul de telefonie Telekom două proprietăți lipite din spatele Palatului Telefoanelor din centrul Bucureștiului la un preț de peste 11 milioane de euro.

Investitorii imobiliari au demarat aici construcția complexului de birouri denumit Sector 0, o investiție de circa 100 de milioane de euro care s-a concretizat în două clădiri de birouri: Millo Offices și Tandem. Anul trecut au avut loc discuții avansate cu dezvoltatorul austriac S Immo cu privire la vânzarea la pachet a întregului complex, însă vânzătorii nu au căzut de acord.

CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Dezvoltatorul Atenor, susținut de milionari din Belgia, vinde complexul de birouri @expo

Drept urmare, Omar Akili, care deținea câte 30% din ambele firme care au dezvoltat Millo și Tandem, a renunțat la participația sa în cadrul Tandem și a primit în schimb întreaga clădire Millo. Sursele Profit.ro spun că valoarea Tandem este de circa 70 de milioane de euro, în timp ce cea a Millo este de aproximativ 35 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că tranzacția poate fi evaluată la peste 30 de milioane de euro.

Akili a derulat cele două tranzacții prin intermediul firmei Real Venture Holding pe care a deținut-o direct până în 2018,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on