Omicron – Criză de teste COVID-19 în Marea Britanie

scris astăzi, 19:22

Înmulțirea cazurilor de COVID-19 din cauza răspândirii intense a variantei Omicron a coronavirusului și reducerea perioadei de carantină au condus la o criză de teste în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, guvernul scoțian stabilind în consecință prioritizarea testării pentru lucrătorii esențiali, relatează agenția EFE.

În Anglia – provincia cea mai populată a Regatului Unit – criza afectează în special testele antigen, cererea acestora crescând puternic, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI ANAF modifică Declarația Unică

Guvernul condus de Boris Johnson a redus perioada de carantină pentru persoanele infectate de la 10 la 7 zile, dar cu condiția unui test negativ efectuat la capătul acestei perioade. Această măsură a determinat o intensificare a testării, care se adaugă cererii deja crescute de teste în urma creșterii fulminante a numărului infectărilor după ce varianta Omicron a devenit dominantă în această țară.

Testele antigen sunt folosite în Anglia și pentru evitarea intrării în autoizolarea în urma confirmării unui contact pozitiv.

În Scoția, premierul Nicola Sturgeon a anunțat miercuri că lucrătorii din sectoarele esențiale, precum personalul sanitar sau cel din transporturi, vor avea prioritate la testarea cu teste PCR, ca urmare a numărului insuficient de teste față de cererea foarte mare și a capacității limitate de procesare a lor.

Scoția a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr zilnic record de 15.849 de cazuri de COVID-19, începând de luni fiind impuse noi restricții menite să limiteze contactele sociale.

Regatul Unit a depășit săptămâna aceasta pragul de o sută de mii de noi cazuri de COVID-19, marți fiind înregistrate 129.471. Se constată de asemenea o creștere a numărului spitalizărilor. În Anglia erau internați miercuri 10.462 de pacienți COVID-19,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on