Omul de legătură dintre „regele puilor” Rami Ghaziri și fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a scăpat prin prescripție. Motivare: „Statul a avut timp suficient”

Vineri, 13 Ianuarie 2023, ora 03:00

716 citiri

Libanezul Emile Kharrat – omul la inițiativa căruia afaceristul Rami Ghaziri („Regele puilor” de la Agricola Holding) a ajuns să-i plătească „taxă de protecție” fostului ofițer SRI Daniel Dragomir – a scăpat definitiv, prin prescripție, de dosarul în care fusese condamnat la 3 ani de pușcărie pentru trafic de influență. Curtea de Apel a scris în motivarea deciziei din 10 ianuarie 2023 că statul român avea suficient timp la dispoziție să-l tragă la răspundere pe Emile Kharrat.

Afaceristul Rami Ghaziri a recunoscut la DNA că partenerul său de afaceri, Emile Kharrat, i-a făcut „lipeala” cu fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, despre care i-a spus că îl poate scăpa de controalele ANAF (n.r. – în dosar se vehiculează numele lui Sorin Blejnar) sau ale Gărzii Financiare și îl poate ajuta să își consolideze business-ul în România, prin acces la vârful ministerelor de resort.

Cum toate aceste lucruri veneau cu un preț, din depoziția lui Rami Ghaziri reiese că Emile Kharrat i-a spus să-i remită lui Daniel Dragomir suma de 400.000 de euro, prin diverse firme. Procurorii nu au reușit să convingă instanțele că fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a luat șpaga, dar au obținut condamnarea acestuia la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru spălare de bani.

Daniel Dragomir a fugit din țară înainte de a fi pronunțată decizia definitivă și se află în Bari, Italia, de unde autoritățile refuză să-l predea.

Rami Ghaziri a ieșit din pușcărie în 2017 după ce a fost eliberat condiționat la ispășirea a 2/3 din pedeapsa de 3 ani la care fusese condamnat în 2015 pentru mituirea fostei procuroare Angela Nicolae. De atunci nimeni nu l-a mai văzut, deși are un mega-proces pe rol,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on