OMV – Proprietarul austriac al Petrom, REACȚIE după ce Viena a blocat Schengen. MESAJUL CĂTRE ROMÂNI

scris ieri, 21:44

Reprezentanții companiei OMV Petrom, controlată de compania austriacă OMV cu capital de stat, transmit că susțin ”ferm” intrarea României în spațiul Schengen, la o zi după ce guvernul de la Viena a respins prin veto acest pas.

”Suntem un punct de sprijin pentru economia românească, pentru securitatea energetică a țării și un partener pentru cele mai relevante cauze sociale. Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice. Cu toate acestea, votul pentru Schengen are un impact asupra noastră, având în vedere că deținem operațiuni atât în România, cât și în Bulgaria.

CITEȘTE ȘI Consiliul Fiscal confirmă Profit.ro – Guvernul ascunde supraimpozitarea și compensarea din energie în afara bugetului: Pledăm pentru transparentizare!

Am crezut întotdeauna că dreptul la liberă circulație în zona Schengen este un atu puternic al UE, prin urmare susținem ferm accesul României la Schengen. Avem același punct de vedere în privința Bulgariei. Ne exprimăm speranța că decidenții vor ajunge la o soluție cât mai curând”, arată reprezentanții OMV Petrom în comunicatul remis G4Media.

Poziția OMV Petrom vine după ce mai mulți politicieni și lideri de opinie au cerut boicotarea produselor și serviciilor oferite de companii cu capital austriac.

CITEȘTE ȘI TABEL O nouă ieftinire agresivă a carburanților. Prețurile au coborât la cele de dinaintea declanșării războiului din Ucraina

OMV Petrom este cotată pe Bursa de Valori București, iar OMV, acționarul majoritar, este cotat pe bursa de la Viena.

Afla mai multe despre
omv
schengen  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on