Opel Astra lansează motorizarea complet electrică FOTO

scris astăzi, 11:00

Opel a prezentat versiunea complet electrică a compactei Astra, prima generație lansată în era Stellantis, care va începe livrările în primăvara anului viitor.

Opel își continuă electrificarea gama cu ajutorul platformelor Stellantis, profitând la maximum de apartenența la grupul auto franco-italian. După Corsa și Mokka, Astra primește motorizarea complet electrică pe noua generație, lansată în urmă cu un an. Începând de acum, hatchback-ul Astra va putea fi comandat atât cu motoare pe benzină și diesel, cât și PHEV și complet electric, inclusiv în versiunea de caroserie wagon.

CITEȘTE ȘI LISTA Camere video vor apărea în 19 intersecții din București, cu recunoașterea numerelor de înmatriculare

Ca și replicile sale de la Peugeot și Citroen, Opel Astra beneficiază de platforma EMP2, dezvoltată de Stellantis și care permite fabricarea modelelor multi-energie. Versiunea electrică va fi echipată cu o baterie de 54 kWh, din noua generație, care asigură o autonomie de 416 kilometri. Motorul electric are o putere de 115 kW, echivalent a 156 CP, cu un consum WLTP de 14,9 kWh/100 km și o valoare și mai bună, 12,7 kWh/100 km, declarată de producător. Astra electric dispune de un charger de mare putere, care permite încărcarea la stații DC cu până la 100 kW, ceea ce poate asigura o încărcare în 30 de minute de la 20 la 80%. Chargerul standard al mașinii este cel trifazic, de 11 kW.

CITEȘTE ȘI FOTO Testele GreenNCAP: Dacia Spring, cea mai eficientă mașină electrică din Europa

Opel Astra electric va fi produs în Germania, în aceeași uzină din Russelsheim în care sunt fabricate și versiunile cu combustie.

Modelul Opel Astra a înregistrat un declin puternic al vânzărilor în acest an,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on