Operațiune de salvare în Maramureș: O gravidă cu contracții, coborâtă de pe munte cu Mocănița

Vineri, 02 Decembrie 2022, ora 15:24

407 citiri

Unei femei gravide i s-a făcut rău vineri, 2 decembrie, când se afla pe Valea Vaserului, în judeţul Maramureş.

Aceasta avea contracţii şi se simțea rău, iar salvamontiştii au decis să o coboare cu Mocăniţa. Un echipaj de ambulanţă o asteapta la baza muntelui pentru a duce la spital.

În timp ce călătorea de pe Valea Masterului, femeia a început să aibă contracții puternice, scrie Antena 3. La întoarcere, când se afla la jumătatea drumului dintre cu Pasul Paltin și Vișeul de Sus, femeia a început să acuze dureri abdominale.

Cei care o însoțeau au alertat autoritățile cu ajutorul stațiilor de emise recepție, pentru că în zonă nu există semnal la telefon.

Salvamontiștii au declanșat imediat operațiunea de salvare și au plecat spre Mocănița care se afla în mișcare, pentru preluarea pacientei.

Femeia urmează să ajungă în stația Novăț, unde o așteaptă un echipaj de ambulanță, iar ulterior să fie transportată la Spitalul Vișeul de Sus, unde va primi ajutor special.

Citește și:

Salvamont Suceava atrage atenţia că, în masivele Rarău, Giumalău, Suhad, Bistriţei şi Călimani, stratul de zăpadă aşternut are 20-50 de centimetri, iar în unele zone poate ajunge la 1,5…

Un individ cu o ținută cel puțin surprinzătoare și-a făcut apariția, luni 28 noiembrie, la baza salvamont din Bucegi.
Omul, cetățean englez după cum singur se recomandă,…

 » Aflați mai multe informații aici.