Operatiunea Hiroshima – Pe vremea când se potcovea puricele (ep.5)

Vineri, 24 Septembrie 2021, ora 10:55

2360 citiri

Hai că m-am lăsat furat de farmecul lui Grigori și am ajuns prea departe. Să ne întoarcem la București, să va deapăn povestea de-a fir a păr. Că doar începutul e ca-n povești: Peste trei mări (Neagră, Egee și Cretei) și trei țări (România, Bulgaria și Grecia), în împărăția lui Minos, aștepta fata cea mică a împăratului roșu (așa mi-am explicat ulterior de ce toți cei care o vedeau clătinau din cap și ziceau ceva de genul că nu e chiar fată mare), s-o eliberăm din strânsoarea parâmelor zmeului cu corp de taur și cap de om. Orice netot știe că pentru trebușoara asta ai nevoie de următoarele:

1. Un cal cu gusturi alimentare controversate

2. Trei obiecte magice: perie, năframă și piepten, pe care să le arunci peste umăr atunci când simți răsuflarea grea a zmeului în ceafă (și nu-ți place senzația).

3. O adunătură de dubioși gen Setilă, Flămânzilă, Gerilă, Ochilă și Păsărilă, indivizi marginalizați și grav subestimați de societatea contemporană și a căror talente te pot scoate din furtuni, cu condiția să fii în stare să-i suporți.

Fac o recapitulare mentală. Cu inventarul de obiecte și dobitoace e simplu: Am cele trei vouchere magice, calul e mașina care are o garnitură uzată și mănâncă ulei, ba chiar și vorbește în felul ei… peste trei sute de metri fă ușor la dreapta, chestie care i-a adus porecla de mama soacră (se va vedea ulterior că personajul real era altul), dar care sunt tovarășii de drum? Îmi apare în minte silueta deșirată a lui Seba. E clar, ăsta e Păsărilă. E bine, trebuie reparat un braț de crucetă și dacă se ridică pe vârfuri poate instalează și windex-ul la mărul catargului.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on