Organizaţiile europene de turism cer ridicarea restricţiilor pentru cei care au “Certificat digital Covid”

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 15:05

262 citiri

Un document de poziţie al Asociaţiei Europene a Agenţiilor de Turism şi Turoperatorilor (ECTAA), unde Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) este membru cu drepturi depline, susţine necesitatea de a fi ridicate restricţiile de călătorie pentru titularii certificatului digital şi de a deschide călătoriile internaţionale pe aceeaşi bază, fără restricţii pentru persoanele vaccinate, persoanele care şi-au revenit din boală sau au un test COVID-19 negativ.

Se solicită, de asemenea, renunţarea la hărţile UE codificate pe culori şi la Lista albă a UE. Certificatul digital trebuie să includă persoanele vaccinate, persoanele care şi-au revenit din boală, dar şi persoanele care au un test C19 negativ, inclusiv test rapid antigen.

Europa intră într-o etapă diferită în lupta sa împotriva pandemiei de COVID-19. 74% dintre adulţii din Uniunea Europeană sunt acum complet vaccinaţi, iar eforturile de vaccinare sunt în desfăşurare în întreaga Europă.

În pofida răspândirii continue a virusului la nivel comunitar, impactul pandemiei asupra sănătăţii publice a fost controlat în UE, arată ANAT.

“Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) recunoaşte acum că restricţiile de călătorie ale UE nu au avut un impact semnificativ asupra reducerii transmiterii virusului, internărilor sau deceselor şi propune întreruperea utilizării indicatorilor combinaţi şi a sistemului de coduri de culori din cauza valorii limitate pentru sănătatea publică şi concentrarea pe promovarea vaccinării în rândul călătorilor.

Astfel, ECTAA, alături de celelalte organizaţii de turism europene, solicită eliminarea completă a acestui sistem cu coduri de culori şi întreruperea restricţiilor de călătorie pentru toţi titularii Certificatului digital COVID (DCC), indiferent de ţara / zona lor de origine.

Ţările UE ar trebui, aşadar, să se îndrepte spre o abordare bazată pe riscuri pentru fiecare călător individual,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on