Pâinea, mai scumpă ca niciodată VIDEO

scris astăzi, 15:00

„Pâinea noastră cea de toate zilele” a ajuns să fie cumpărată cu porția de români. Clasica franzelă ajunge la 2 lei. Lanțul scumpirilor pornește de la sursă. Fermierii au cheltuieli mai mari și au crescut prețul grâului. La rândul lor, distribuitorii au simțit din plin scumpirile la carburanți. Și comercianții au cheltuieli mai mari și au scumpit produsele.

Profit News TV îi aduce împreună, în Maratonul Food Agro Logistic & Retail, pe cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România, reprezentanți ai autorităților, fermieri, experți în domeniul tehnologiilor pentru agricultură, marii jucatori din retail și din industria de produse alimentare, producători agricoli locali și reprezentanți din veriga logistică a sectorului agro alimentar.

Evenimentul este programat pentru 19 mai, urmând să fie deschis de ministrul Agriculturii.

Făina costă cu peste 20% mai mult, față de anul trecut. În final, cel care resimte toate aceste scumpiri este românul de rând – cumpărătorul – care a găsit repede o soluție: cumpără mai puțin, arată Prima TV.

CITEȘTE ȘI DECIZIE ”Internet pentru toată România”

Alimentul de bază la români – pâinea, care nu lipsește de la nicio masă, ne ustură la buzunare. S-a scumpit cu aproape 17% în ultimul an, potrivit BNR, mult peste media inflației. Și materia primă – făina – s-a scumpit cu peste 20%.

Încă din faza de materie primă vedem consecințele scumpirilor. Prețul grâului a atins maximul ultimilor 14 ani, după ce Rusia a invadat Ucraina. Dar agricultorii s-au confruntat, în ultimul an, și cu alte probleme.

Iar proprietarii de fabrici de pâine se văd nevoiți să țină pasul cu scumpirile crescând prețul.

Toate cerealele au atins niveluri record de preț – care se văd direct în buzunarele cumpărătorilor.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on