Parchetul Curții Supreme a anulat licitația pentru dronele destinate în combaterii criminalității

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a anulat licitația pentru cumpărarea a două aeronave civile fără pilot la bord (drone) pentru că nu a primit nicio ofertă. Proiectul viza îmbunătățirea capacității operaționale de cercetare criminalistică, în special pe suprafețe întinse de teren, greu accesibile sau izolate.

“Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor nu au existat ofertanți care au depus ofertă”, se arată într-un anunț al instituției.

Licitația a fost estimată la 15.630,21 lei, fără TVA, iar echipamentele vor fi livrate în termen de 60 zile de la data atribuirii contractului.

CITEȘTE ȘI Ministerul Internelor ridică un turn metalic și un centru de servicii electronice lângă Plaza România. Contractul depășește 60 milioane de lei

“Obiectul contractului îl reprezintă achiziția prin licitație deschisă a 2 (două) aeronave civile fără pilot la bord (drone) cu accesorii – diametru 354 mm – 1 bucată, respectiv 213 mm – 1 bucată, în cadrul proiectului „Combaterea criminalității și a corupției”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021. Destinația echipamentelor este de a îmbunătății capacitatea operațională de cercetare criminalistică în special pe suprafețe întinse de teren, greu accesibile sau izolate prin înregistrarea foto-video a zonei de interes, stabilirea perimetrului infracțional și a coordonatelor GPS care încadrează aria, identificarea unor trasee alternative de deplasare sau a unor mijloace de probă care se regăsesc în proximitatea zonei cercetate”, se arată în anunțul de licitație.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on