Paris – Explozie pe bursă în ultima zi a anului, Cea mai bună evoluție din ultimele peste două decenii

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat 2021 cu o creștere anuală de circa 22%, cea mai bună evoluție din 2009 încoace.

Ultima ședință din an nu a adus surprize majore, acțiunile europene înregistrând o scădere modestă și încheind anul ușor sub maximul istorc atins luna trecută.

Cea mai mare creștere anuală, de 34%, a fost înregistrată în sectorul bancar. La polul opus, cea mai slabă evoluție a fost consemnată în sectorul călătoriilor, indicele sectorial Stoxx Travel&Leisure urcând cu doar 4%.

CITEȘTE ȘI Cotațiile petrolului, cea mai mare creștere din ultimii 12 ani

Indicele CAC 40 al bursei de la Paris a crescut  cu aproape 29% în 2021, cea mai mare creștere din ultimele peste două decenii.

La Frankfurt, indicele DAX a încheiat anul cu o creștere de aproape 16%.

Bursa londoneză a avut, anul acesta, cea mai mare creștere din ultimii 5 ani, după ce anul trecut a înregistrat cel mai mare declin de după 2008. Astfel, indicele FTSE 100 a crescut cu peste 145 în 2021,

Anul trecut, Stoxx 600 a avut, pe fondul restricțiilor adoptate ca răspuns la pandemie, un declin de circa 4%, evoluție mai slabă comparativ cu indicii americani și asiatici.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on