Patru persoane anchetate pentru trafic de droguri. Unde erau ascunse substanţele pentru a nu fi descoperite la percheziţii

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 12:45

531 citiri

Patru persoane au fost puse sub acuzare de procurorii DIICOT Dâmboviţa pentru infracțiunea de trafic de droguri de mare risc. Printre cei puși sub acuzare se află și un tânăr de 17 ani.

Cei patru sunt suspectați că distribuiau către consumatori cannabis, ecstasy, cocaină şi heroină. Unul dintre suspecţi aducea drogurile din Belgia şi le depozita în gropi săpate în pământ, semnalizând locul în care acestea se aflau.

Femeia, cercetată sub control judiciar

Potrivit unui comunicat dat publicităţii marţi de DIICOT, trei bărbaţi, cu vârste de 43 de ani, 31 de ani şi 17 ani au fost arestaţi în acest dosar, iar o femeie este cercetată sub control judiciar.

Potrivit procurorilor, unul dintre bărbaţi a desfăşurat mai multe activităţi de comercializare de droguri de risc (cannabis) şi de mare risc (ecstasy, cocaină, heroină), pe care le-a depozitat în pământ, prin săparea de gropi şi însemnarea acestora pentru o recunoaştere ulterioară în momentul distribuţiei.

De asemenea, s-a stabilit şi faptul că, acelaşi inculpat, a înfiinţat o cultură de cannabis, în scopul comercializării de droguri de risc.

Ceilalţi trei suspecţi din dosar, care locuiesc în comunele dâmboviţene Perşinari şi Dobra, distribuiau către consumatori substanţele stupefiante, conform anchetatorilor.

Șapte percheziții domiciliare

Duminică şi luni, poliţiştii şi procurorii au făcut şapte percheziţii domiciliare, în Dâmboviţa, în urma cărora au găsit şi ridicat o pipă metalică, mai multe resturi de materie vegetală, 3 arme supuse autorizării, o armă letală, 53 de cartuşe cu proiectil, 25 de cartuşe G.F.L., 380 de cartuşe fără proiectil, 6 plicuri autosigilante, susceptibile a conţine cannabis, 1 plic autosigilant, susceptibil a conţine cocaină, 3 comprimate ecstasy, arme albe, materiale pirotehnice şi suma de 2.800 de euro.

Pe parcursul cercetărilor,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on