Pedeapsă cu suspendare pentru un fost director cu salariu consistent, acuzat că deconta..

Constantin-Marius Maftei, fost director în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la un an şi şase luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, într-un dosar în care este acuzat că a decontat nelegal de la stat aproape 12.000 de euro pentru chirie.

De menţionat că directorul avea venituri consistente la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie. Astfel, în declaraţia de avere depusă pe anul 2018, Constantin-Marius Maftei a menţionat un salariu anual de 197.000 lei (aproximativ 40.000 euro).

Instanţa a dispus ca fostul director să stea sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Bucureşti timp de doi ani, perioadă în care este obligat să presteze 60 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 1 sau în cadrul Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare.

De asemenea, Constantin-Marius Maftei a fost obligat de judecători să plătească Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie suma de 58.075 lei (aproape 12.000 de euro), reprezentând folosul necuvenit obţinut prin decontarea chiriei în mod nelegal.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Potrivit DNA, Constantin-Marius Maftei era la data faptelor funcţionar public, personal de specialitate juridică asimilat magistraţilor, iar începând cu data de 9 martie 2017 a ocupat şi funcţia de director al Direcţiei Secretariatul Tehnic al Comisiei pentru Cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, aflată în subordinea Ministerului Justiţiei.

“În perioada 13.06.2016 – 20.04.2018, inculpatul Maftei Constantin-Marius (…) a determinat cu intenţie mai multe persoane din conducerea instituţiei unde îşi desfăşoară activitatea să-şi îndeplinească, fără vinovăţie şi cu încălcarea prevederilor legale, atribuţiile de serviciu în legătură cu întocmirea, verificarea, semnarea, vizarea sau, după caz, aprobarea lunară a unor documente elaborate în cadrul unei proceduri de compensare a chiriei”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on