Pedeapsă mărită pentru fostul iubit al Andreei Marin, milionarul Mihai Tufan, cel care a încercat să-şi omoare partenera de afaceri ⋆ Universul.net

Magistrații ploieşteni au majorat pedeapsa cu închisoarea în cazul milionarului câmpinean Mihai Tufan, care a încercat să-şi omoare partenera de afaceri cu mai multe lovituri de cuţit, în primăvara anului 2020.

Omul de afaceri fusese condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la o pedeapsă definitivă de trei ani şi şase luni de închisoare, fiind găsit vinovat  petru tentativă de omor. Pedeapsa finală este acum de trei ani şi zece luni de închisoare. Sporul de pedeapsă a fost aplicat în contextul în care milionarul câmpinean era condamnat şi într-un alt dosar penal, în care fusese găsit vinovat pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă din data de 28.07.2017. În această primă cauză primise o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, scrie adevarul.ro.

Conform Codului de Procedură Penală, în astfel de situaţii, pedepsele condamnaţilor se contopesc, astfel că la pedeapsa cea mai mare se adaugă obligatoriu o treime din cealaltă, în cazul de faţă patru luni. În total, Mihai Tufan va trebui să rămână în spatele gratiilor pentru trei ani şi zece luni. Potrivit unor surse judiciare, milionarul îşi execută pedeapsa la Penitenciarul Ploieşti.

” (…)Constată că infracţiunea de tentativă de omor (faptă din 09.04.2020) pentru care i s-a aplicat condamnatului pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare (…) este concurentă cu infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului (faptă din data de 28.07.2017) pentru care i s-a aplicat aceluiaşi condamnat pedeapsa de 1 an închisoare (…). Dispune anularea suspendării executării pedepsei de 1 an închisoare (…) contopeşte pedepsele de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru infracţiunea de tentativă de omor şi de 1 an închisoare pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi aplică condamnatului pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on