Pepsi a reușit să convingă instanța din România să-i reducă amenda aplicată cu acuzația că s-ar fi înțeles cu alți retaileri să-și coordoneze politica prețurilor. Carrefour a recunoscut

Quadrant-Amroq Beverages SRL a obținut în instanță, printr-o sentință definitivă, reducerea unei amenzi pe care Consiliul Concurenței a aplicat-o în decembrie 2018,  cu argumentul că, alături de alți retaileri, compania, îmbuteliator al Pepsi, s-ar fi înțeles cu alte societăți să-și coordoneze politica de prețuri.

Într-o primă fază, Quadrant-Amroq Beverages SRL s-a adresat Curții de Apel București, care a respins cererea de anulare a sancțiunii în decembrie 2020. Profit.ro a relatat AICI.

Compania a decis să continue litigiul prin recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a admis acțiunea, reducând astfel sancțiunea de la 5,98 milioane de lei la 4,27 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI Unirea Shopping Center pregătește vânzarea mall-ului din Brașov

În afară de Quadrant, Consiliul Concurenței a mai sancționat, în decembrie 2018, companiile Auchan Romania – 36,563 milioane de lei (cea mai mare amendă), Carrefour România – 26.995.645 lei, Romania Hypermarche (Cora) SA – 12.410.834 lei, Star Foods EM SRL (divizia Snacks a PepsiCo)- 3.930.920 lei, Strauss România SRL (cel mai important producător local de cafea, deținătorul mărcilor Doncafé și Amigo) – 1.785.767 lei și Nelson Prod SRL (producător și distribuitor de înghețată și lipie libaneză) – 43.113 lei.

Carrefour România a recunoscut fapta, beneficiind astfel de o reducere a amenzii.

CITEȘTE ȘI Bulgarii de la AmonRa vor să investească 2 milioane euro într-un centru logistic în România

Sancțiunile au fost aplicate în cadrul investigației privind fixarea prețurilor între retailerii Auchan, Cora și Carrefour și furnizorii acestora, în perioada 2010-2016.

În urma investigației a fost sancționată încălcarea atât a regulilor naționale, cât și a regulilor europene de concurență, pentru fixarea prețurilor de revânzare (de raft) în cadrul promoțiilor desfășurate de retaileri.

CITEȘTE ȘI Amazon va continua concedierile și în 2023

Consiliul Concurenței a constatat că,

 » Aflați mai multe informații aici.