Percheziţii la proxeneţi în Bucureşti; minore racolate prin metoda ‘Loverboy’

Procurorii DIICOT au efectuat joi, împreună cu ofiţeri de poliţie de la Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată, opt percheziţii domiciliare în Bucureşti, la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES, începând cu anul 2019, pe raza municipiului Bucureşti a fost constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism, grup care a acţionat până în prezent.

Membrii acestui grup au recrutat prin inducere în eroare, folosind metoda “Loverboy”, în scopul exploatării sexuale, mai multe fete, unele dintre acestea fiind minore.

Fetelor le-au fost create conturi pe site-urile de profil în vederea atragerii potenţialilor clienţi şi au fost închiriate apartamente în zona centrală a Capitalei, dar şi în municipiul Constanţa.

O parte dintre persoanele vătămate s-au deplasat împreună cu membrii grupării în afara ţării, în Elveţia, Germania, Franţa, Marea Britanie, dar şi în Emiratele Arabe Unite, unde au practicat prostituţia, susţin procurorii.

În urma percheziţiilor, la una dintre adrese au fost descoperite tehnică şi accesorii destinate prestării unor activităţi de tip video-chat.

De asemenea, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor sumele de 6.600 lei şi 10.050 euro, 16 telefoane mobile, două hard disk-uri, o tabletă, două laptopuri, două ţigări rulate tip “joint” conţinând o substanţă vegetală uscată de culoare verde, o substanţă de culoare albă pulverulentă, o bancnotă şi un card bancar conţinând urme ale acestei substanţe, şase grindere de mărunţit substanţă vegetală, un cântar digital, un dispozitiv (sifon) destinat degajării de proxid de azot şi un cartuş aferent, o legitimaţie cu înscrisurile unui organizaţii neguvernamentale având ca obiect combaterea traficului de droguri şi diverse înscrisuri.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on