Peste 150 de mașini furate în străinătate au fost descoperite în 2021 la intrarea în România. Șoferii au declarat că sunt „cumpărători de bună credinţă”

Duminica, 02 Ianuarie 2022, ora 13:12

243 citiri

Peste 150 de autovehicule declarate a fi fost furate au fost descoperite, anul trecut, de către poliţiştii români de frontieră. În cele mai multe situaţii a fost vorba despre autoturisme de lux sau din clasa de mijloc provenite din ţările Europei de vest.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii duminică de Poliţia de Frontieră, în perioada ianuarie – noiembrie 2021 poliţiştii români de frontieră au descoperit 151 autovehicule care se aflau în atenţia autorităţilor sau erau suspecte a fi furate. Este vorba despre 122 autoturisme, 16 microbuze, 5 camioane, un autocar, 4 motociclete şi 3 remorci. Numărul autovehiculelor furate descoperite la graniţă este comparabil cu cel din înregistrat în anul 2020, când 156 autovehicule aflate în atehnţia autorităţilor au fost descoperite la graniţele României.

Statistica realizată în acest an arată că principalele ţări de provenienţă a acestor autovehicule sunt Germania, Italia, Norvegia, Spania, Bulgaria, Franţa dar şi România, cele mai multe maşini depistate fiind din categoria autoturismelor de lux şi de mijloc.

Șoferii acestora au declarat, în majoritatea situaţiilor, că nu ştiau că maşinile pe care le conduc sunt furate, ei decarându-se „cumpărători de bună credinţă”. Au fost şi situaţii în care şoferi aflaţi la volanul autovehiculelor furate au susţinut că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşina în România fără să ştie că acestea se află în atenţia autorităţilor.

„Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Nădlac II (judeţul Arad) şi P.T.F. Petea (judeţul Satu Mare). Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Bulgaria, în P.T.F. Calafat şi P.T.F. Giurgiu, precum şi la graniţa cu R. Moldova, unde P.T.F. Albiţa (judeţul Vaslui) are cele mai multe astfel de cazuri.

De asemenea,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on