Petrolul își extinde declinul, pe fondul îngrijorărilor legate de politica monetară agresivă a Fed

scris astăzi, 20:17

Cotațiile petrolului au continuat să scadă marți, pentru a treia sesiune consecutivă de tranzacționare, pe fondul îngrijorărilor că banca centrală americană ar putea menține ratele dobânzilor la un nivel ridicat pentru o perioadă îndelungată.

Noi date economice publicate luni au relevat o creștere neașteptată a activității sectorului serviciilor din SUA în noiembrie, alimentând speculațiile că Rezerva Federală (Fed) își va păstra politica agresivă în efortul de a readuce inflația pe o traiectorie descendentă.

Datele au trimis prețurile petrolului Brent aproape de minimele anului și “au declanșat semnale roșii intermitente că Fed ar putea menține ratele dobânzilor la un nivel mai ridicat pentru mai mult timp, crescând șansele unei recesiuni în SUA”, a declarat Stephen Innes, managing partner la SPI Asset Management, într-o notă citată de MarketWatch.

CITEȘTE ȘI Traficul de nave petroliere s-a blocat în largul Turciei, în prima zi a plafonului de preț impus de Occident petrolului rusesc

În jurul orei 19:30 marți, petrolul Brent era în scădere cu 3,3%, la 79,96 dolari/baril, după ce luni a închis tranzacțiile la cel mai redus nivel după 10 ianuarie.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI) era cotat la 74,51 dolari/baril, cu 3,15% sub referința de luni. Ambele sortimente s-au ieftinit cu peste 3,4% ieri.

Prețurile petrolului și-au extins declinul în pofida temerilor legate de impactul plafonului de preț impus luni de Grupul celor Șapte pentru petrolul rusesc.

Între timp, Arabia Saudită a redus majoritatea prețurilor pentru petrolul exportat în Asia, inclusiv prețul sortimentului premium Arab Light, semn că cererea rămâne modestă, notează Bloomberg.

Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
cerere titei
fed
majorare dobanzi  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on