Petrom – Lupta pentru putere de la conducerea OMV s-a încheiat. Un apropiat de Petrom demisionează

Lupta pentru putere la conducerea OMV, principalul acționar al celei mai importante companii de petrol și gaze din România, OMV Petrom, a fost câștigată de tabăra petrochimică, condusă de actualul CEO Alfred Stern, fost șef al Borealis AG, companie intrată sub controlul grupului austriac. Compania a decis nu numai că nu-i va mai prelungi mandatul vicepreședintelui Johann Pleininger, șef al diviziei de explorare și producție a Grupului austriac, membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, ci că renunță la serviciile acestuia începând cu 1 ianuarie 2023, cu 6 luni înaintea terminării mandatului. Pleininger era un adept al continuării investițiilor în hidrocarburi și avea legături strânse cu OMV Petrom, unde a și lucrat timp de 7 ani.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

De ce este important: Compania autohtonă a grupului, OMV Petrom, este o companie de petrol și gaze, nu de petrochimie, iar importanța sa în cadrul grupului ar putea fi afectată de noua strategie a echipei câștigătoare. Petrom deține o participație de 50% din cel mai important zăcământ de gaze din Marea Neagră, Neptun Deep, alături de Romgaz, proiect în care are și statutul de operator. Decizia finală de investiție a fost amânată în repetate rânduri, ultimul termen avansat fiind la mijlocul anului viitor

Mai este important: OMV Petrom și Romgaz, concesionarii Neptun Deep, au depus la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) declarația oficială privind comercialitatea zăcămintelor descoperite pe perimetru, prin care se face trecerea de la stadiul de explorare la cel de exploatare a concesiunii și care constituie etapă premergătoare înaintea deciziei finale de investiție. În aceeași zi în care a apărut această știre, Fondul Proprietatea a anunțat că vrea să își vândă întreaga participație la OMV Petrom, de circa 3%.

CITEȘTE ȘI Puterea respinge un proiect de eliminare a birocrației în comerț.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on