Piedone cere anularea pedepsei din Dosarul Colectiv. Susținătorii fostului edil și-au „dat întâlnire” la Înalta Curte

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 03:25

329 citiri

Piedone și alți trei inculpați condamnați pentru rolul lor în tragedia din Clubul Colectiv se judecă miercuri, 7 decembrie, pe rolul Înaltei Curți, unde se va dezbate primul termen al recursului în casație formulat de aceștia împotriva deciziei definitive a Curții de Apel București. Este vorba despre o cale extraordinară de atac pe care dacă petenții condamnați o pierd, doar CEDO îi mai poate salva.

Cristian Popescu Piedone (fost edil al Sectorului 4, condamnat definitiv la 4 ani de pușcărie), Alin Anastasescu (fost patron Colectiv – 11 ani și 8 luni), Antonina Radu (fugară, fost pompier – 8 ani și 8 luni) și Cristian Niță (fost director al firmei de artificii – 2 ani și 6 luni cu suspendare) au depus la Înalta Curte un recurs în casație prin care cer anularea deciziei de condamnare.

Oamenii lui Cristian Popescu Piedone s-au organizat pe Facebook, unde au lansat un apel către toți cetățenii care îl susțin pe edilul-pușcăriaș să vină în fața instanței supreme:

„Dacă vrei și tu ca Piedone să fie eliberat, vino pe 7 decembrie ora 9:00 la Înalta Curte de Casație și Justiție! Hai să fim toți alături de cel mai iubit primar din istoria Bucureștiului. Piedone este nevinovat! Asta datorită mai multor motive! Dar cel mai important motiv este că la data condamnării, faptele de care a fost acuzat ar fi fost PRESCRISE!!!”, se arată îm mesajul postat pe Facebook de susținătorii lui Piedone cu o zi înainte de proces.

Recursul în casație este o cale extraordinară de atac reglementată de art. 438 din Codul de procedură penale, care poate fi exercitată numai în anumite situații, din care enumerăm:

  • s-au aplicat pedepse în alte limite decât cele prevăzute de lege
  • instanţa nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate
  • instanţa nu s-a pronunţat asupra unuia sau mai multor motive de apel
  • inculpatul a fost condamnat pentru o faptă care nu este prevăzută de legea penală
  • hotărârea cuprinde motive contradictorii ori motive străine de natura cauzei

Potrivit legii,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on