Pilot de curse austriac, lăsat fără permis în România. A condus un Ferrari cu 230 km/h și a ajuns la judecată cu Poliția Rutieră

Duminica, 27 Noiembrie 2022, ora 18:52

2220 citiri

Judecătoria Făget, județul Timiș, a pronunțat o primă sentință într-un dosar în care un pilot de curse austriac, lăsat fără permis după ce a fost prins pe A1 conducând cu 230 km/h, a dat în judecată Poliția cerând anularea procesului verbal de contravenție, arată adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, șoferul a prins de radar în 26 iulie 2022, pe autostrada A1, sensul de mers Lugoj – Deva, în apropierea localităţii Margina din judeţul Timiş, conducând un Ferrari cu viteza de 230 km/h. Șoferul a rămas fără permis pentru 120 de zile și a fost amendat cu 1.305 lei.

Ulterior, Valer Kovacs, polițistul care l-a lăsat pe austriacul cu Ferrari fără permis a postat pe Facebook mai multe fotografii în care apare alături de șoferul prins cu 230 km/h.

În procesul de la Judecătoria Făget, pilotul austriac a reclamat că procesul-verbal de contravenție „a fost întocmit cu încălcarea dispozițiilor art. 6 par. 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, cu indicarea greșită a locului unde a fost încheiat, necuprinzând codul numeric personal (mai precis numărul de identificare fiscală), descrierea faptei contravenționale fiind sumară și necuprinzând ambele instanțe competente teritorial să judece plângerea contravențională”.

În plus, pilotul cu Ferrari a mai reclamat că „deși este cetățean austriac și nu cunoaște limba română, a fost sancționat contravențional cu încălcarea dreptului de a fi informat, într-o limbă pe care să o înțeleagă, asupra naturii și cauzei acuzației aduse împotriva sa”.

Judecătoria Făget a menținut sancțiunea aplicată austriacului prins cu 230 km/h, arătând că „neaducerea la cunoștința persoanei sancționate, într-o limbă pe care să o cunoască, a faptei imputate, nu poate determina prin ea însăși nulitatea absolută a procesului-verbal, urmând a fi avute în vedere consecințele concrete,

 » Aflați mai multe informații aici.