Plan diabolic pus la cale de un tânăr din București pentru a face rost de bani. Și-a înscenat răpirea și i-a cerut mamei să-i plătească răscumpărarea

Sambata, 07 Ianuarie 2023, ora 11:24

2384 citiri

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din București a pus la cale un plan diabolic pentru a face rost de bani.

Și-a înscenat răpirea pentru a o determina pe mama sa, pensionară, să plătească răscumpărarea.

Femeia a primit mai multe fotografii în care era surprins fiul ei legat la mâini și la picioare, imaginile fiind însoțite de un mesaj prin care era somată să plătească 1500 de euro în schimbul eliberării bărbatului. Aceasta a sunat la 112 și a cerut ajutorul poliției.

”Ieri, 6 ianuarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reținut doi bărbați, ambii în vârstă de 35 de ani, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, respectiv instigare la șantaj.

În fapt, în ziua de 6 ianuarie 2023, Secția 19 Poliție a fost sesizată de către o femeie, prin apel 112, cu privire la faptul că fiul său ar fi fost răpit de persoane necunoscute, primind de pe telefonul acestuia imagini cu el legat de mâini și de picioare, fiindu-i solicitați 1500 de euro pentru a-l elibera și pentru a nu îi produce vătămări”, se arată într-un comunicat al poliției.

Sesizarea a fost preluată de polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sector 5, care au demarat investigațiile și au identificat adresa unde ar fi fost săvârșită fapta.

Înainte de momentul intervenției, bărbatul a sesizat prin 112 faptul că a fost lipsit de libertate, indicând o adresă, din Sectorul 5, unde se aflau mai multe persoane.

”În urma administrării materialului probator, a reieșit faptul că fiul apelantei și-a înscenat răpirea, cerându-i prietenului său să îl lege de mâini și de picioare,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on