Plăteau serviciile sexuale ale prostituatelor cu bancnote de euro false. Poliția a intrat pe fir și a descoperit aproape 100.000 de euro falsificați

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 21:30

2857 citiri

O grupare de patru infractori specializați în falsificarea de bani a fost descoperită după cei doi dintre aceștia au plătit serviciile sexuale de care au beneficiat din partea unor prostituate cu bancnote de 100 de euro false.

Întâmplarea a avut loc în municipiul Târgu Jiu în decembrie 2019. Dosarul a fost trimis în judecată în 2020, iar pe 8 octombrie a fost pronunțată prima hotărâre. Totul a plecat de la momentele fierbinți pe care doi dintre infractori le-au petrecut în 29 decembrie 2019 în compania a două prostituate.

Cei doi (Ioan Dorin Șerban și Ioan Daniel Stoica) au plătit serviciile cu bancnote falsificate în cupiură de 50 euro și 100 euro. In aceeași zi, prostituatele au mers la o casă de schimb valutar pentru a valorifica bancnotele. Acestea au fost reținute pe loc de către operatoare pentru că prezentau elemente de contrafacere.

Una dintre cele două femei l-a recunoscut pe client dintr-o serie de fotografii și le-a spus polițiștilor că acesta avea asupra sa o borsetă în care se găsea o sumă mare de bani în bancnote euro. Prostituata a declarat că a primit 100 de euro de la bărbat și a trebuit să îi dea rest 300 de lei. La plecarea din apartament, unul dintre bărbați le-a mai oferit celor două câte 50 de euro cadou, bancnote care s-au dovedit, de asemenea, false.

Ancheta a stabilit, ulterior, că unul dintre cei doi bărbați a continuat activitatea infracțională în aceeași zi. Astfel, acesta s-a întâlnit cu o altă prostituată, căreia i-a dat tot 100 de euro falsificați în schimbul serviciilor sexuale, primind ca ”rest” suma de 250 de lei. Ulterior, bărbatul a mai convins-o să îi schimbe 200 de euro cu 700 de lei.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on