PNRR – LISTA spitalelor care vor primi finanțare prin PNRR

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat lista spitalelor care vor beneficia de finanțare prin PNRR. 

El a afirmat că, atunci când a venit la Ministerul Sănătății, a găsit o listă cu 49 de obiective de investiții, din care trebuia să realizeze, într-un buget de 1,7 miliarde de euro, minimum 25 de obiective. Rafila a mai spus că în octombrie 2021, a fost aprobate de către premier, Hotărârea Guvernului privind stabilirea criteriilor de selecție iar în luna noiembrie au început să primească proiectele iar în decembrie au ajuns la evaluarea acestor proiecte, arată news.ro.

CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Beneva a început să preia sub propriul brand farmacii Belladonna

”Am evaluat aceste proiecte, au primit punctajul criteriilor precizate în HG (..) Ele vor rămâne în transparență decizională, împreună cu draftul Hotărârii de Guvern, timp de două săptămâni după care Guvernul României va aproba această listă iar semnarea contractelor de de finanțare va urma imediat la sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie 2023”, a mai spus Rafila.

Alexandru Rafila a mai spus că bugetul acestor investiții este de circa 10 miliarde de lei, fără TVA. ”La majoritatea cofinanțarea este de doar 5%, două având cofinanțare de 30% și 40%”, a mai spus el. ”Sper să avem cu toții șansa ca aceste spitale să se construiască până la mijlocul anului 2026, noi suntem extrem de preocupați să nu punem niciun fel de bariere birocratice, dimpotrivă, a fost un tur de forță împotriva birocrației, pentru transparență și informare publică”, a mai afirmat ministrul Sănătății.

Lista celor 27 de spitale:

    1. Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.

    2. Construire secții la Spitalul nr.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on