Politica românească nu prea este în interesul cetățenilor

Autor: Dan Popa , radio-jurnalist

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 10:28

522 citiri

Faptul că USR a venit cu un program de guvernare și cu un premier, în timp ce PNL și PSD au venit cu mâinile în buzunare, doar în plimbare, la consultările de la Cotroceni, arată că USR este un partid care știe exact ce are de făcut la guvernare, vrea s-o facă și are și cu cine.

În același timp, USR da dovadă și de o naivitate cruntă, naivitate care vine din lipsa de experiență politică. Cioloș e convins că, dacă va propune un program de guvernare bun și mai prezintă și garanția că el va fi dus la îndeplinire întocmai și la timp, va fi suficient pentru ca celelalte partide să se entuziasmeze, să aplaude minute în șir și să scandeze „Cioloș și echipa lui, salvatorii neamului”.

In realitate, propunerea naiva a USR pentru premier l-a scutit pe Klaus Iohannis sa repete tertipul de la căderea guvernului Orban 1, atunci când președintele Iohannis, neputându-l propune ca premier tot pe Orban, a trebuit sa trișeze, propunându-l in mod fals pe Cîțu, iar acesta, la indicația partidului, s-a retras cu doar 15’ înainte de votul de încredere din Parlament, pentru ca Iohannis sa-l poată nominaliza tot pe Orban.

Cine cunoaște cât de cât lumea politică înțelege imediat că pluseriștii, în frunte cu Cioloș, au nevoie urgentă de un consilier bătrân și hârșâit într-ale politicii, unul care să cunoască toate tertipurile și capcanele meseriei. Pentru că politica n-a fost și, probabil, nici nu va fi vreodată despre bună-credință și despre onestitate, nici despre interesele cetățenilor, ci, înainte de orice, politica urmărește, din păcate, interesele politicienilor și, mai ales, a intereselor de grup.

PSD, PNL și UDMR au demonstrat,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on