Polițiștii au dat peste 2.800 de amenzi în prima zi a acestui an. Care au fost cele mai grave abateri comise de români

Luni, 02 Ianuarie 2023, ora 11:37

379 citiri

Polițiștii au intervenit luni, 1 ianuarie, la aproape 3.500 de sesizări, iar în urma activităților desfășurate în teren au aplicat peste 2.800 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.

”La data de 1 ianuarie aproape 9.000 de poliţişti au acționat, la nivel național, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Astfel, au fost organizate 241 de acțiuni și s-a intervenit la 3.488 de evenimente, dintre care 3.119 sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 919 infracțiuni, 136 de persoane fiind surprinse în flagrant delict.

De asemenea, au fost depistate 9 persoane urmărite național sau internațional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 10 măsuri preventive.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 2.804 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 1.400.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 105 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 306 permise de conducere și au fost retrase 74 de certificate de înmatriculare.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune”, a transmis poliția.

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi marți, 2 ianuarie, având în vedere numărul mare al celor care se întorc din minivacanța de revelion.

Autoritățile îi îndeamnă pe români să se informeze cu privire la starea drumurilor, înainte de a pleca în călătorie, să se asigure că au autoturismele echipate corespunzător și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Citește și:

”Tot timpul fac balet cu mintea. Fac balet cu mintea tot timpul,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on