Polițiștii germani au descoperit un transportor blindat al Armatei Române care ar fi avut scurgeri de ulei. Explicațiile MApN

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 17:05

547 citiri

Un transportor blindat al Armatei Române, care se îndrepta către un exerciţiu în Germania, a fost descoperit cu scurgeri de material lichid de poliţiştii din localitatea Brandenburg. Întreaga tehnică militară a fost îmbarcată pe trailere şi transportată în poligon pentru celelalte etape ale exerciţiului.

Ministerul Apărării a dispus măsuri pentru executarea de verificări suplimentare la tehnica militară participantă la misiuni şi exerciţii.

“În cadrul exerciţiului “Green Griffin 21″, organizat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie în poligonul Klientz din Germania, o coloană de transportoare blindate tip TAB B33 „Zimbrul” aparţinând Batalionului 812 Infanterie „Şoimii Carpaţilor”, însoţită de echipaje ale Poliţiei Militare Germane, pe timpul executării, în cadrul tactic, a unui marş pe roţi spre locaţia de desfăşurare a unei etape a exerciţiului, la intrarea în localitatea Brandenburg, a fost oprită de către poliţia rutieră germană, pentru motivul că un transportor blindat avea scurgeri de material lichid”, a transmis, miercuri, 13 octombrie, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că verificările tehnice efectuate atât la plecare în cursă, cât şi după sesizarea primită, au exclus posibilitatea scurgerilor unor lichide de natură petrolieră (combustibil sau ulei).

“Lichidul scurs pe carosabil a fost identificat ca fiind apă pluvială provenită de la precipitaţiile abundente căzute pe timpul desfăşurării exerciţiului care, în scurgerea normală, a angrenat uşoare reziduuri de natură petrolieră depuse în timp pe circuitul de drenaj al transportoarelor. Aceste scurgeri au fost curăţate de către pompierii germani, cu autospeciale destinate acestui scop”, a mai precizat ministerul.

Instituţia a transmis că, preventiv, coloana de blindate nu a mai continuat deplasarea pe roţi, tehnica fiind îmbarcată pe trailere şi transportată către locul de dispunere din poligon, unde au continuat activităţile prevăzute în planul exerciţiului.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on