Polonia trimite Ucrainei tancuri Leopard, de fabricație germană. Ar putea urma și britanicele Challenger 2 ⋆ Universul.net

Sursa: Wikipedia

Polonia a decis să trimită tancuri de luptă Leopard în Ucraina, ca parte a contribuţiei unei coaliţii internaţionale, a declarat miercuri, la Liov, preşedintele polonez Andrzej Duda, în condiţiile în care Varşovia încearcă să joace un rol de lider în obţinerea unui consens între aliaţii occidentali cu privire la un astfel de sprijin, relatează Reuters şi The Guardian, potrivit News.ro.

Kievul a solicitat vehicule militare grele precum tancurile de luptă Leopard 2, de fabricaţie germană, ceea ce ar reprezenta o intensificare semnificativă a sprijinului occidental acordat Ucrainei.

O companie de tancuri Leopard va fi livrată ca parte a construirii unei coaliţii. Polonia a luat deja decizia”, a declarat Andrzej Duda în timpul unei vizite în oraşul Liov, din vestul Ucrainei, unde s-a întâlnit, alături de preşedintele Lituaniei, cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski.  „Vrem să fie o coaliţie internaţională„, a precizat Andrzej Duda.

O companie este formată, de obicei, din 14 tancuri.

Andrzej Duda a declarat că speră ca tancurile poloneze, împreună cu tancuri din alte ţări, să se deplaseze în curând în Ucraina.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on