Polonia va menține TVA zero la alimente în primul semestru din 2023

scris astăzi, 19:41

Polonia va menține în primul semestru din 2023 TVA zero la alimente, a anunțat premierul Mateusz Morawiecki, în dorința de a reconfigura măsurile anti-inflaționiste înaintea alegerilor din 2023, transmite Reuters.

Autoritățile de la Varșovia au adoptat reducerea taxelor, de la benzină la îngrășăminte, pentru a-i ajuta pe consumatori să facă față inflației ridicate, dar vor trebui să revină în 2023 la taxele mai ridicate, după ce Comisia Europeană a decis că acestea nu respectă reglementările blocului comunitar.

CITEȘTE ȘI Ungaria închide teatre, muzee, biblioteci, piscine, băi termale și stadioane nou-nouțe ale lui Orban și dă vina pe Uniunea Europeană

Totuși, Bruxelles-ul a permis păstrarea TVA zero la alimente, scrie Agerpres.

“Încercăm… când plouă să dăm oamenilor o umbrelă pentru a-i ajuta”, a declarat Morawiecki la o conferință de presă.

“Mai presus de toate, TVA zero la alimente este o astfel de umbrelă și astăzi vreau să subliniez că vom continua această politică cel puțin în primul semestru din 2023”, a adăugat premierul polonez.

El a anunțat că măsura va costa aproximativ opt miliarde de zloți (1,77 miliarde de dolari).

Ministrul de Finanțe, Magdalena Rzeczkowska, a anunțat că le-a cerut miniștrilor să pregătească planuri de economii de aproximativ 5% în departamentele lor.

“Am convenit un plafon de 5% și este decizia fiecărui minister privind perioada în care vor fi realizate economiile”, a explicat Rzeczkowska. 

Afla mai multe despre
polonia
tva
alimente  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on