„Popescule, ești dator cu multe răspunsuri”. Ministrul energiei, atacat pentru ”taxa pe soare”

O nouă dispută a izbucnit între PNL și PSD, ținta fiind din nou ministrul Energiei, Virgil Popescu. Totul a început după ce USR a acuzat guvernul că a emis o ordonanță de urgență care-i afectează pe cei care au investit în producția de energie solară. Ministrul vizat i-a acuzat pe cei de la USR de ticăloșie, însă purtătorul de cuvânt al PSD i-a cerut și el explicații ministrului Virgil Popescu.USR a acuzat guvernul, duminică, de faptul că a emis o ordonanță de urgență „care inventează o nouă taxă în plină criză energetică: taxa pe soare”, care îi vizează pe cei care au investit în panouri fotovoltaice.

USR a cerut stoparea publicării în Monitorul Oficial a ordonanței pe motiv că actul normativ pune în pericol toate țintele de investiții în energie regenerabilă, cu atât mai mult cu cât a fost instituit „noaptea ca hoţii, înainte de vacanţa de 1 Decembrie”.

La scurt timp după ce USR a lansat acuzațiile, ministrul Energiei a acuzat partidul condus de Cătălin Drulă de ticăloșie.

Popescu a explicat, pentru stiripesurse.ro, că niciun consumator casnic nu este afectat în acest moment și că taxa respectivă se aplică doar în anumite condiții de care românii sunt foarte departe acum.

Mai mult, ministrul liberal a precizat că este vorba de transpunea în legislația românească a unei directive europene

Acuzațiile lansate de USR au fost însă preluate de purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea. Acesta s-a întrebat, retoric, de ce Virgil Popescu “a ales să transpună Directiva europeană privind energia din surse regenerabile la modul imperativ, adică prin taxarea prosumatorilor, deși în textul directivei există sintagma “Statele membre pot să taxeze…”? De ce pune frână dezvoltării energiilor regenerabile prin taxare?”, a scris social-democratul pe pagina sa de Facebook.

„Popescule,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on