Sursa: Twitter
Căderea bruscă în dizgraţie şi arestarea fostului director general al FTX, promiţătorul şi prodigiosul Sam Bankman-Fried, i-a uimit pe investitorii şi entuziaştii criptomonedelor, care cândva vedeau în americanul de numai 30 de ani salvatorul acestei industrii, relatează Reuters, făcându-i un portret omului de afaceri reţinut, luni, în Bahamas, la cererea Statelor Unite, transmite News.ro.
Sam Bankman-Fried, fondatorul companiei FTX, a fost arestat de autorităţile din Bahamas la cererea guvernului american, a declarat luni procurorul american Damian Williams. Mai multe agenţii federale americane investighează modul în care platforma sa de tranzacţionare a criptomonedelor a gestionat fondurile clienţilor în timp ce el era director general.
Sam Bankman-Fried a acumulat o avere personală de miliarde de dolari la conducerea FTX, una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume, evaluată la începutul acestui an la 32 de miliarde de dolari.
După ce a demisionat de la conducere, Bankman-Fried a declarat că nu mai are niciun rol în cadrul companiei. Cu toate acestea, el crede că declararea falimentului FTX a fost o greşeală şi a sugerat pe Twitter şi în interviurile acordate ulterior presei că încă mai poate strânge lichidităţi pentru a-i despăgubi pe clienţi, fără a preciza cum intenţionează să facă acest lucru. Un expert în restructurare, John Ray, a fost numit în funcţia de director general la FTX după ce Bankman-Fried a demisionat la 11 noiembrie, cu puţin timp înainte ca firma să se declare în faliment. Ray a supervizat lichidarea Enron, gigantul de tranzacţionare a energiei care s-a prăbuşit în urma unui scandal şi a dat faliment în 2001.
SBF, REBELUL CU O CAUZĂ
Cunoscut în cercurile financiare după iniţialele sale, SBF, Sam Bankman-Fried devenise o figură proeminentă şi un simbol al neconvenţionalului.
» Aflați mai multe informații aici.