Post de rang înalt înființat de Ciucă pentru ”blonda lui Boc”

Guvernul României a decis în ședința de miercuri înființarea unui post de secretar general al Cancelariei Prim-Ministrului, iar Press Hub scrie, citând surse de la Palatul Victoria, că funcția ar fi fost anume introdusă pentru a fi ocupată de o apropiată a lui Emil Boc, Cynthia Curt Deaconescu, originară din Oradea.  Înalt funcționar public

Introducerea în structura organizatorică a Cancelariei Prim-Ministrului a funcției de secretar general, cu statut de înalt funcționar public, a fost decisă printr-o Hotărâre de Guvern adoptată în ședința care a avut loc miercuri. 

„Prin acest act normativ, se prevede în structura organizatorică a Cancelariei Prim-Ministrului, existența funcției de secretar general, înalt funcționar public, numit în condițiile legii, prin decizie a prim-ministrului, cu încadrarea în numărul de posturi aprobat, prin transformarea unui post vacant existent. Potrivit hotărârii, secretarul general asigură stabilitatea funcționării Cancelariei Prim-Ministrului, continuitatea conducerii și realizarea legăturilor funcționale între structurile acesteia”, se arată într-o informare a Guvernului României. 

De asemenea, secretarul general poate îndeplini și alte atribuții prevăzute de regulamentul de organizare și funcționare al Cancelariei Prim-Ministrului ori încredințate de șeful Cancelariei Prim-Ministrului, s-a mai precizat în informare. 

Cu dedicație?

Presshub.ro scrie că graba lui Nicolae Ciucă de a înființa, chiar în ziua a patra a noului an, noul post important ar fi un indiciu că, de fapt, este vorba despre o funcție „cu dedicație”.

Mai mult, citând surse de la Palatul Victoria, Presshub.ro susține că beneficiara noului post va fi Cynthia Carmen Curt, după căsătorie Deaconescu, despre care presa a scris în trecut că este protejata lui Emil Boc. 

Una dintre situațiile în care Cynthia Curt a atras atenția presei s-a petrecut în 2011, când aceasta a fost numită – pe când Emil Boc era premier – în poziția importantă de consul al României la Barcelona,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on