Povestea polițiștilor care au refuzat o mită de 12.000 de euro. Autorul a jefuit un apartament în Arad și dorea să ajungă la București

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 21:00

1285 citiri

”Să fii polițist înseamnă demnitate și onoare, facem meseria aceasta și apărăm legea. Cum să accepți mită? Am colegi care au denunțat oferirea a 200 de lei, a 500 de lei. Vrem să ne facem meseria corect”, a spus un polițist rutier care își desfășoară activitatea la Brigada Autostrăzi pe A1, Deva – Sibiu, după ce a refuzat 12.000 de euro.

Alături de alți trei colegi, agentul principal Horațiu Drăgan era de serviciu în ziua de 9 mai 2021, când a primit prin stație informația că un bărbat care a jefuit un apartament din Arad se îndrepta spre ei.

”Ni s-a dat prin staţie în consemn un autoturism, în care ar fi o persoană care a furat 100.000 de euro din Arad. Eu cu colegul eram pe tronsonul din judeţul Alba, alţi doi colegi pe tronsonul din Deva. Ei au identificat maşina, au oprit-o, i-au întrebat pe şofer şi pasager dacă au bani, au spus că nu. Cei doi au fost duşi la secţie, unde am mers şi noi. Acolo, la percheziţia corporală asupra pasagerului s-au găsit foarte mulţi bani”, a relatat polițistul.

Înainte de control, celor patru poliţişti li se oferise mita de 12.000 de euro. ”Înainte de controlul corporal, pasagerul a încercat să ne ofere bani. În maşină, unul din colegii din Hunedoara a reuşit să îl înregistreze pe acesta în timp ce spunea că ne dă 12.000 de euro ca să nu spunem că l-am prins. Am anunţat şefii şi am urmat paşii în astfel de situaţii”, a mai spus poliţistul. Le-a și oferit pe loc polițiștilor suma de 8.900 de euro. Oamenii legii au sesizat Parchetul, iar bărbatul a fost reţinut de procurori DNA din Alba Iulia,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on