Predicțiile Politico.eu pentru 2022 și principalele momente din calendarul noului an ⋆ Universul.net

Sursa: Pixabay

Politico.eu trece în revistă principalele evenimente care vor avea loc în 2022 și inserează câteva predicții cu care publicația europeană merge la sigur.

1 ianuarie

  • Începe președinția franceză a Consiliului UE. Principalele priorități includ Africa, apărarea UE, politica industrială și realizarea lui Macron.

10 aprilie

  • Primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța. ALERTĂ SPOILER! Macron și Le Pen ies în frunte (din nou).

24 aprilie

  • Al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța. AHEM (vezi mai sus): Macron câștigă (din nou).

Aprilie/mai (rămâne de văzut când exact)

  • Alegerile parlamentare din Ungaria. Toată lumea împotriva lui Orbán în singurul stat UE care nu mai este considerat o democrație de către Freedom House.

3 mai

  • Ziua Mondială a Libertății Presei. UE sărbătorește zgomotos libertatea presei la doar câteva zile după ce Reporters Without Borders și-a publicat Indexul mondial al libertății presei – care în 2021 dădea Ungaria pe locul 92 și Bulgaria pe locul 111 din 180 de țări.

9 mai

  • Ziua Europei. Ziua în care milioane de europeni ies în stradă fluturând steaguri UE, cântând imnul UE – „Oda bucuriei” a lui Beethoven – și citând din declarația părintelui fondator, Robert Schuman, din 9 mai 1950, care a dat startul întregului proiect UE. În fanteziile federaliștilor, în orice caz.

14 mai

  • Finala Eurovision Song Contest, Torino. Momentul real care îi aduce pe europeni împreună. Cipru și Grecia vor rupe obiceiul pământului și nu se vor da unul altuia douze points? Și va acorda cineva vreun punct Regatului Unit – dacă va ajunge în Marea Finală – după punctele sumbrul nul point,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on