Premier Energy achiziționează Enex Renewable

Premier Energy, unul dintre cei mai importanți furnizori și distribuitori de gaze din România, a început în forță noul an și a încheiat achiziția parcului eolian de la Nalbant (Tulcea), deținut până la momentul tranzacției de Enex SRL. Este a șaptea tranzacție a Premier Energy, după cele șase achiziții și fuziuni din 2022.

Achiziția integrală a parcului eolian de la Nalbant (Tulcea), în valoare de 13 milioane de euro, este un deal de tip spin off  (a presupus doar achiziția parcului eolian, compania Enex SRL derulând și activități de trading și furnizare de energie) care completează portofoliul de megawați “verzi” ai Premier Energy.

Proiectul se desfășoară în două etape –  Faza 1  (Nalbant I), operațională deja, cu o putere instalată de 13,75 MW (cinci turbine eoliene General Electric, cu o putere nominală de 2,75 MW fiecare) și Faza 2  (Nalbant II) care este în prezent în stadiu de aprobare și care va dubla capacitatea instalată a parcului la momentul finalizării. Nalbant II este așteptat să devină operațional în 2024, cu o capacitate totală de 27,5 MW.

Remarcabil este randamentul peste medie al proiectului – beneficiază de o locație înălțată, cu vânt. Astfel, în 2021 Nalbant I a generat 33.104 MWh de energie electrică, făcându-l unul dintre cele mai eficiente parcuri eoliene din toată România, transmite Premier Energy. Prin comparație, parcul eolian Ecoenergia, achiziționat la începutul anului trecut de Premier Energy, a produs 2.204 MWh. Însă cumulat, în doi-trei ani, Ecoenergia împreună cu Nalbant I și II vor avea capacitate cumulata de 61 de MW, indică reprezentanții companiei.

Sunt șapte tranzacții prin care Premier își securizează tranziția către energia regenerabilă. Continuăm expansiunea pe segmentul principal de gaz natural în România, concomitent,  am setat deja o nouă linie de business din producția de energie verde.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on