Premierul Ciucă a cerut verificări privind cauzele accidentului de la Complexul Energetic Oltenia ⋆ Universul.net

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii vor continua activitatea de verificare şi cercetare a cauzelor producerii accidentului de la Complexul Energetic Oltenia, în urma căruia trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar primele concluzii şi măsuri concrete trebuie prezentate până săptămâna viitoare, transmite News.ro.

”Ieri, din păcate, a avut loc un accident tragic la CEO. Şi-au pierdut viaţa trei muncitori în cariera de la Jilţ. Doresc să transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune familiilorcelor trei muncitori şi desigur celor care au fost răniţi”, a declaratr, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a anunţat că a cerut verificări, imediat după producerea accidentului.

”Atât Ministerul Energiei, cât şi Ministerul Muncii, prin Inspecţia Muncii, vor continua activitatea de verificare şi cercetare a cauzelor producerii accidentului şi, până la şedinţa de săptămâna viitoare, îmi veţi prezenta primele date şi concluzii, cu măsuri concrete, măsuri atât împotriva celor care se fac vinovaţi de producerea accidentului, cât şi măsuri concrete pentru îmbunătăţirea condiţiilorde muncă în Complexul Energetic Oltenia”, a mai transmis premierul.

Trei persoane au murit şi mai multe au fost rănite în urma accidentului produs, marţi, în cariera Jilţ Sud.

Primele verificări ale poliţiştilor arată că autoutilitara care a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă.

După decesul a trei persoane, cu vârste de 29, 38, respectiv 48 de ani şi după rănirea altor muncitori, Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

VIDEO | Accident la o carieră din Gorj.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on