Preotul din Constanța care nu mai primește mame și copii din Ucraina: ”Am luat următoarea decizie”

Preotul Claudiu Banu, paroh al Bisericii Sfântul Mare Mucenic Mina din Constanţa, a anunţat, într-un comunicat oficial, că nu mai primeşte, începând cu 15 noiembrie 2022, mame şi copii refugiaţi din Ucraina şi a explicat şi motivele care stau în spatele acestei decizii.

Concret, acesta a explicat că, timp de opt luni, a ajutat refugiații din Ucraina, mame și copii, fără să beneficieze de fonduri de la stat. Cu toate acestea, susține că are foarte multe cereri de la femei din România, aflate în dificultate, drept urmare nu va mai primi refugiați din Ucraina astfel încât să îi ajungă resursele pentru românce. Acesta susține că ucrainenii pot beneficia de programul 20/50, drept urmare au deja un sprijin.

“În ziua de 1 martie 2022 am deschis ușile Așezământului filantropic mamelor și copiilor refugiați din țara vecină, Ucraina.

De atunci și până în prezent, timp de 8 luni, am găzduit oferind casă, masă, îmbrăcăminte, activități educativ-recreative permanent, unui număr de 35 de mame și copii refugiați.

Prin urmare, doresc să fac următoarele precizări:

– Tot efortul a fost susținut de Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina, de donatori și sponsori, partenerii noștri în toate proiectele, fără de care nu am putea funcționa.

– Nu am solicitat și nu am primit nici un leu de la Statul român, autoritățile locale sau UE, totul s-a realizat prin efortul colectiv al Bisericii noastre din Parc Tăbăcărie și al prietenilor acesteia, grație oamenilor de bine care au rezonat cu proiectul nostru, Așezământul fiind unul privat, adică al Parohiei Sfântul Mare Mucenic Mina.

– Mamele și copiii refugiați au dat dovadă de un comportament model, au participat la toate activitățile administriv-gospodărești desfășurate în Așezământ.

– Au avut grijă și au gestionat alături de românce toate resursele oferite de noi cu multă responsabilitate.

 » Aflați mai multe informații aici.