Preşedintele Parlamentului spaniol, infectat cu COVID, pe fondul creșterii ratei de contaminare în Spania ⋆ Universul.net

Preşedintele Parlamentului spaniol, Meritxell Batet, a fost testat luni pozitiv la COVID-19, în timp ce rata de contaminare din Spania continuă să crească, informează dpa, potrivit Agerpres.

Politiciana în vârstă de 48 de ani a intrat în carantină la domiciliul său din Madrid, a anunţat televiziunea RTVE, citând surse din cadrul Camerei Deputaţilor.

Potrivit acestor surse, Meritxell Batet nu va prezida nici măcar de acasă şedinţele parlamentare ce vor fi reluate marţi după mini-vacanţa de Crăciun.

În pofida ratei de vaccinare ridicate, de circa 80%, incidenţa pe şapte zile la 100.000 de locuitori este în prezent în Spania de 563, mult mai mare decât în Germania, de exemplu, unde această incidenţă este în prezent de 222.7.

Rata de incidenţă pe şapte zile din Spania înregistrase cel mai scăzut nivel, de 18, la mijlocul lui octombrie.

În timpul unei vizite întreprinse luni în insula La Palma, premierul spaniol Pedro Sanchez a atenţionat că precauţia este în continuare necesară, dar că situaţia din spitale se menţine sub control.

În următoarele zile vom vedea un număr foarte ridicat de contaminări, însă nu şi al spitalizărilor”, a explicat Sanchez, menţionând rata ridicată de vaccinare din Spania.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on